Asbest laten verwijderen of vervangen?

Asbest verwijderen is een hele onderneming en het zorgt bij véél eigenaren van een asbest dak tot hoofdbrekens. Door onze ruime ervaring met asbest saneren, waarbij asbest wordt vervangen door nieuwe materialen, weten wij als géén ander welke problemen er spelen en hoe hiermee om te gaan. Naast het saneren van het dak, zorgen wij voor de benodigde asbest rapportage, de sloopmelding en een plan van aanpak. Dit alles zorgt voor een zorgeloze uitvoering volgens de gemaakte planning. En asbest saneren zonder zorgen!

Vraag offerte aan!

Regelgeving omtrent asbestverwijdering

We weten allemaal dat asbest schadelijk is voor de gezondheid. Het eerder wettelijke verbod op asbest is weliswaar opgeheven. Maar de opgave om asbest uit onze omgeving te verwijderen blijft relevant. Het nieuwe plan bevat een nieuw fonds met leningen voor mensen die van hun asbest dak af willen.

Fonds te gebruiken tot 2028

Het oprichten van een fonds waaruit leningen voor het verwijderen van asbest daken verstrekt kunnen worden, is één van de maatregelen. Men hoopt dat dit een stimulans is om op korte termijn het asbest te saneren. Want je kan tot 2028 gebruik maken van dit fonds. De kans is groot dat bij oudere asbest daken sneller asbestvezels vrijkomen. De Rijksoverheid draagt samen met provincies, gemeenten en banken bij aan dit fonds.

Vraag offerte aan!

Niet asbest saneren is onverzekerd zijn!

Wij raden aan om niet te lang te wachten met asbest saneren. Het wordt voor eigenaren van een asbest dak in de toekomst een groot probleem doordat verzekeraars asbest daken uitsluiten. Onthoud goed dat je geen hypotheek krijgt met een onverzekerd asbest dak! Daarom wil men met de vervolgaanpak, op korte termijn, het zo eenvoudig en aantrekkelijk mogelijk maken asbest daken te verwijderen en te vervangen voor nieuwe dakbeplating.

Qwinpro: Alles onder een dak!

  • Qwinpro regelt de sloopvergunning.
  • Wij stellen het inventarisatie rapport op.
  • Qwinpro voert de asbestsanering uit.
  • Tevens voorzien wij jouw stal of schuur van geïsoleerde of niet-geïsoleerde panelen.

asbestsanering

Meer informatie over asbest verwijderen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het verwijderen van asbest? Wil je alvast informatie over dakpanelen? Neem contact met ons op voor advies over asbestverwijdering of een offerte op maat.

Wij zijn het meest actief in de volgende regio’s: Almelo, Deventer, Hardenberg, Heino, Hoogeveen, Meppel, Ommen, Raalte, Rijssen en Zwolle voor het saneren van asbest. Maar we saneren asbest in alle Nederlandse provincies: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland.

Vraag hier een offerte aan!

Onze projecten