Asbestverwijdering (sloop)

Wilt u een schuur of loods laten slopen met asbest golfplaten of asbest dakbeschot? Dan bent u bij Qwinpro aan het goede adres! Qwinpro heeft veel ervaring met het saneren van asbest golfplaten. Omdat er aan asbestsanering in Nederland strenge regels zijn gebonden is het noodzaak dat het op de juiste manier gebeurd.

Uw gebouw klaar voor de sloop in 3 stappen!

Asbest verwijderen door Qwinpro bestaat altijd uit drie stappen. Waarbij de eerste stap altijd een asbest inventarisatie is. Deze inventarisatie kunnen wij voor u verzorgen. De volgende stap is het asbest verwijderen (inclusief het afvoeren en storten) en ten slotte volgt de eind controle. Asbest verwijderen moet altijd worden aangeven bij de gemeente door middel van een sloopmelding. Deze verzorgen wij ook voor u!

1 Asbestinventarisatie

Voor dat er gesaneerd mag worden moet er een asbest inventarisatie rapport aanwezig zijn. Dit rapport wordt altijd opgesteld door een extern asbest inventarisatie bedrijf. Het is uiteraard mogelijk om dit rapport zelf te regelen, let er dan wel op dat er (grote) prijsverschillen kunnen zijn tussen verschillende inventarisatie bedrijven. Wij hebben samenwerkingen met een aantal inventarisatie bedrijven. Hierdoor kunnen wij altijd scherp geprijsde inventarisatie rapporten aanbieden i.c.m. asbestsanering.

2 Asbest verwijderen

Wanneer in kaart is gebracht hoeveel asbest er aanwezig in en op uw pand, kan het saneren beginnen. Dit wordt altijd gedaan door een gecertificeerd bedrijf. Het verwijderen van asbest golfplaten is gemiddeld gezien meestal in één werkdag afgerond, dit is natuurlijk afhankelijk van de aantal vierkante meters dakbedekking.

Afvoeren en storten

Het afvoeren en storten van de oude dakbedekking wordt gedaan door de asbestsaneerder. Hier gelden strikte voorschriften voor. Alles moet luchtdicht en dubbel verpakt zijn, voordat het buiten het saneergebied komt. Daarnaast moet de hoeveelheid overeen komen met het werkplan.

Offerte voor asbestsanering?

3 Eindcontrole

Na het verwijderen van het asbest wordt er een eindcontrole uitgevoerd. Bij een buitensanering bestaat deze eindcontrole uit een visuele inspectie. Bij het verwijderen van asbestdaken is hier ook bijna altijd sprake van. De controle wordt altijd gedaan door een extern bedrijf. Bij een binnen sanering moet er een laboratorium controle uitgevoerd worden en er wordt een luchtmeting gedaan.

Pas na deze eindcontrole, als deze goedgekeurd is, mag het gesaneerde gebied weer betreden worden. Deze controle is dan ook gelijk garantie dat de sanering zorgvuldig is uitgevoerd.

Melding bij gemeente

  • Alvorens er wordt gesaneerd moet er een melding worden gedaan bij de gemeente. Dit doet het asbest verwijderingsbedrijf via een melding in het LAVS (Landelijk Asbest Volg Systeem).
  • Deze melding wordt minimaal vier weken voor de asbestsanering gedaan.
  •  Het asbest verwijderingsbedrijf moet daarna, minstens 2 dagen voor de werkzaamheden, de exacte datum van de werkzaamheden doorgeven.
  •  De eerste werkdag na de sanering moet het verwijderingsbedrijf het beëindigen van de werkzaamheden bekend maken aan de gemeente.
  • Als laatste voert de controleur de resultaten en eindmetingen door, in het LAVS.

Wilt u een vrijblijvende offerte voor asbestsanering?

Klik op onderstaande button!

Offerte aanvragen