Asbest dak bij brand niet geheel verzekerd

Lening voor huiseigenaren om verwijderen asbest

Particuliere huiseigenaren worden gestimuleerd om het asbest te verwijderen met een fonds dat tot 2028 zal bestaan. Het fonds wordt gevuld met bijdragen van de rijksoverheid, provincies, gemeenten en banken. De overheid draagt bijvoorbeeld al 12 miljoen bij aan dit fonds. Huiseigenaren kunnen een lening krijgen om het dak te laten vervangen. Daarnaast is het de bedoeling dat er ook een fonds wordt opgericht voor bedrijven, die eigenaar zijn van een asbest dak. In de meeste gevallen zijn dat agrarische bedrijven. Ze zijn momenteel nog bezig om uit te zoeken of dit juridisch gezien kan, of dat er sprake is van staatssteun. Er zal geen verbod komen op asbest daken.

Qwinpro verwijdert alleen asbest daken van schuren

Omdat de verplichting voor het verwijderen van asbest is ingetrokken merkten wij dat onze doelgroep (agrarische en industriƫle bedrijven) het verwijderen van asbest hebben uitgesteld. Zoals reeds vermeld is er dus geen verbod meer op asbest daken. Door het fonds is er toch weer een lichtpuntje aan de horizon. En wordt het saneren van asbest een stuk interessanter.

Bij brand niet geheel verzekerd

Ongeacht of er een verbod of geen verbod op asbest daken is, het feit blijft dat bij brand een verkering niet uitkeert tot nauwlijkst. Dit resulteert in een enorme schadepost. U moet er dan vanuit gaan dat alle kosten voor eigen rekening zijn. Niet alleen de opruimwerkzaamheden van uw eigen terrein, maar ook de opruimwerkzaamheden in de omgeving zijn dan grotendeels voor uw eigen rekening.

Informatie

Wilt u meer informatie over asbestsanering?

Vraag het ons gerust

Heeft u vragen over onze producten?

Aarzel niet en neem contact met ons op!

0546 898 298