Vandaag (05-08-2022) sluiten we om 15:00 uur.
Wegens vakantie zijn we van 7 t/m 14 augustus (week 32) gesloten!
In de weken 29 t/m 34 zijn we ook op zaterdag gesloten!

B-keuze sandwichpanelen – Wat is het en wat kun je er mee?

Qwinpro heeft een grote voorraad B-keuze (of 2e-keuze) sandwichpanelen voor dak en wand. We merken vaak dat er onduidelijkheid is over B-keuze panelen. Zijn het nieuwe panelen? Zitten er schroefgaten in? Kan ik ze op maat bestellen? Enzovoort.

B-keuze sandwichpanelen Wat is het en wat kun je er mee?

B keuze kwaliteit

Sandwichpanelen in B-keuze zijn bij Qwinpro altijd nieuwe panelen. Er zitten dus geen schroefgaten of andere (gezaagde) gaten in de panelen. Een paneel wordt een B-keuze paneel als er bijvoorbeeld een productiefout of transportschade in of op het paneel zit. Zo kan de PIR isolatie niet helemaal zijn volgelopen op de hoeken van het paneel. Dit komt vaak voor bij het opstarten of afsluiten van de productielijn. Ook een tint kleurverschil, door het gebruik van een nieuwe voorraad staal, is mogelijk bij B keuze sandwichpanelen. Het profiel van de staalplaat kan ook verlopen. Zo kan het zijn dat een paneel bestaat uit twee soorten profiel of dat een paneel voor een deel zonder profiel uit de machine komt.

Mocht er in de fabriek of tijdens het transport schade ontstaan aan een partij panelen, dan krijgen deze ook het label B-keus sandwichpanelen. Het gaat dan om krassen of deuken. Bij eco-dakpanelen kan er schade aan de aluminium stuccofolie zitten. Hierdoor kan het dus voorkomen dat er binnen een partij B-keuze ook kwaliteitsverschillen zijn. B-keuze panelen kunnen dus niet op maat besteld worden. Voor het aanbod zijn we afhankelijk van wat er uit de productie voortkomt.

De 2e Keuze sandwichpanelen zijn overigens heel goed te verwerken. Maar als panelen niet meer in elkaar passen of scheef zijn spreken we van C-keuze sandwichpanelen, welke dus lastiger te verwerken zijn.

Vraag een offerte aan!

Gebruik B-keuze sandwichpanelen

Sandwichpanelen in B-keuze kwaliteit zijn prima te gebruiken. Het (ver)bouwen van een nieuwe schuur of loods, het plaatsen van een scheidingswand of het isoleren van een bestaande constructie. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ondanks dat de panelen een lichte beschadiging kunnen hebben, worden B-keuze wand- en dakpanelen veel gebruikt om nieuwe schuren/loodsen te bouwen of om bestaande (asbest)daken te saneren en voorzien van geïsoleerde panelen. Sandwichpanelen zijn een totaalproduct. Isoleren, beschermen en afwerken met slechts 1 product. Voor het isoleren van een dak bedekt met dakpannen worden ook steeds vaker sandwichpanelen toegepast. De panelen worden hiervoor op de bestaande constructie gemonteerd en vervolgens weer afgedekt met de dakpannen.

Ook voor het creëren van een (inpandige) scheidingswand of voorzetwand zijn B-keuze panelen een geschikt alternatief.

Daarnaast worden sandwichpanelen ook gebruikt voor het maken van vijverwanden of het dichtzetten van de ruimte onder een chalet of stacaravan.

Meer informatie? Bel ons op 0546 – 898 298, stuur een bericht via het contactformulier of kom
langs aan de L.J. Costerstraat 20 in Heino!