Gevelbekleding brandklasse van belang

Gevels zijn met diverse producten te bekleden, echter vormt de oplossing met sandwichpanelen twee doelen te gelijk, namelijk het bekleden en gelijktijdig het isoleren. Bij gevelbekleding is tegenwoordig de brandklasse van wezenlijk belang. Er moet vooraf beoordeeld worden aan welke categorie qua brandklasse de gevel moet voldoen en of er sprake is van brandoverslag of bepaalde compartimentering.

gevelrenovatie

Sandwichpanelen:

Met sandwichpanelen kan een duurzame gevelbekleding gerealiseerd worden met een hoge isolatiewaarde. Qwinpro Duurzame Bouwproducten kan u in dit segment diverse oplossingen bieden. De Sandwichpanelen kunnen worden geleverd in zichtbare en verborgen bevestiging met verschillende profileringen zoals; box, glad, microrib en macrorib. De conservering op de panelen is afhankelijk van het toepassingsgebied en kan variëren van 25 micron polyester (PE) coating tot bijv. 200 micron plastisol (HP). Voor elke specifieke toepassing is een oplossing te bedenken. Zo kunnen ook panelen geproduceerde worden met afwijkende coatingen voor de voedingsindustrie. Hiervoor worden coating diktes gevraagd van 150 micron polyester.

Gevelbekleding enkelwandig:

Gevel bekleding kan ook bestaan uit samengestelde damwand profileringen. De binnenzijde bestaat dan uit een geperforeerde gegalvaniseerde binnendoos welke aan wordt geisoleerd met glaswol of steenwol. Tegen deze binnendozen wordt de gevelbekleding gemonteerd. Voordeel van deze methode is dat door de perforaties de gevels een goede geluidsdemping verkrijgen en dat door de toepassing van de minerale wol de brandklasse tot het hoogste niveau wordt opgewaardeerd.

De gevels kunnen met verschillende damwandprofiel platen worden bekleed, zoals:

  • damwandprofiel
  • microrib (fijne sinus golf)
  • macrorib (grovere sinus golf)
  • potdeksel van damwandprofilering met houtstructuur

De panelen of profielplaten worden met verschillende bevestigingsmiddelen gemonteerd. Tegenwoordig worden er doorgaans RVS bevestigingsmateriaal toepast, waarvan de koppen op de gewenste kleur worden geleverd en voorzien zijn van poedercoating.

Wij leveren gevelbekleding in heel Nederland en mogelijk inclusief montage.

Voor snelle leveringen kan de klant ook bij de afhaalshop in Heino zijn spullen halen. De meest voorkomende panelen en damwandplaten zijn hier voorradig. Tevens ook het bevestigingsmateriaal.

Wij adviseren u graag in de mogelijkheden en de juiste oplossing.

Bel voor een goed advies: 0546 – 898 298