Dakpanplaten met isolatie

Een mooi alternatief voor dakpanplaten met isolatie: b-keuze sandwichpanelen als dakbeschot en daarbovenop (ongeïsoleerde) dakpanplaten. Het grootste voordeel hiervan is dat het dak er als nieuw uitziet. Dit tegen een scherpe prijs. Als je dit vergelijkt met eerste keus geïsoleerde dakpanplaten, dan ben je hier al snel 30% tot 40% goedkoper uit. Dit is wel afhankelijk van de isolatiedikte.

In 2 stappen een geïsoleerd dak met dakpanplaten

In 2 stappen plaatsen van dakpanplaten met isolatie


Stap 1: Isolatie sandwichpanelen monteren
De b-keuze isolatiepanelen zijn zowel verkrijgbaar in dak- als wandpanelen. Het voordeel aan deze panelen is dat ze aan de binnenkant altijd RAL 9002 zijn met een box-profiel. Hierdoor is het dak aan de binnenkant gelijk netjes afgewerkt. De buitenkant van deze panelen zijn meestal gevarieerd van kleur of ze bevattten een profiel wat overloopt. Daarom zijn deze goedkope sandwichpanelen uitermate geschikt, je ziet ze namelijk na montage van de dakpanplaten toch niet terug!

Montage op sporenkap:
Wij adviseren om de b-keuze wandpanelen te gebruiken op een dak met sporen (verticale balken van nok naar goot) en deze horizontaal te monteren.

Montage op gordingen:
Bij een gordingen dak is het dak voorzien van horizontale balken. Hierdoor kunnen de platen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. Indien je de panelen verticaal gaat monteren, dan kun je zowel een dak- als wandpaneel toepassen. Maar bij een horizontale montage kan er alleen een wandpaneel worden toegepast.

Isolatie sandwichpanelen monteren

Stap 2: Montage dakpanplaten op isolatie panelen
Nadat de sandwichpanelen gemonteerd zijn kunnen de dakpanplaten er op bevestigd worden. De dakpanplaten heb wij in diverse standaard lengtes en kleuren op voorraad liggen:  1600 mm, 2000 mm, 2600 mm & 3000 mm in de kleuren antraciet, terracotta en zwart. Uiteraard zijn de dakpanplaten ook op maat te bestellen. Houd hierbij rekening met een levertijd van 2-4 weken.

Montage op wandpanelen:
De montage op b-keuze wandpanelen is zeer eenvoudig, je kan de dakpanplaten hier namelijk direct op bevestigen. Gebruik hier voor de zelfborende schroef HI-LO.

Montage op dakplaten:
Om ervoor te zorgen dat de b-keuze dakplaten goed liggen en gedragen worden, zullen er eerst panlatten geplaatst moeten worden over de panelen. Vervolgens kunnen de dakplaten worden gemonteerd. Het gevolg hiervan is een betaalbaar nieuw en goed geïsoleerd dak.

Montage dakpanplaten op isolatie panelen

Vrijblijvende offerte?

Vraag een offerte aan via onderstaande knoppen:

Direct naar B-keuze wandpanelen

Naar B-keuze dakpanelen

Ga naar Dakpanplaten

Kom je er niet uit? Neem contact met ons op of bel: 0546 – 898 298