Project Nevenzel

Het project betreft een voormalig rundveebedrijf. Van de rundveestal, wagenberging en een opslagschuur waren de daken gedekt met asbesthoudende golfplaten. Qwinpro heeft voor het project een totaaloplossing aangeboden. Dit onder het motto ‘alles onder één dak!’ De daken zijn afgewerkt met het nodige zetwerk en windveren.

De opdrachtgever zocht naar een totaal oplossing met de nodige advisering. Daarnaast had hij een aantal specifieke wensen met een aantal randvoorwaarden.

Zo zijn alle daken voorzien van geïsoleerde panelen waarvan de opbergschuur achter de woning is uitgevoerd met geïsoleerde panelen met een golfplaten profilering. De overige schuren zijn voorzien van Rex Dak 4 Eco panelen, 20 mm. Alle panelen zijn uitgevoerd in een zwarte toplaag, dat overeen komt met de oude situatie.

Qwinpro dak- en wandpanelen heeft het complete project aangenomen en hiermee de klant ontzorgd. De inventarisatie, sloopmelding, sanering en montage zijn door Qwinpro verzorgd.

Het saneren is uitgevoerd vanuit een werkbak  waarin de medewerkers zijn aangelijnd. Voorafgaand aan de montage zijn de nodige veiligheidsvoorzieningen getroffen. Zo wordt er alleen gewerkt zodra de veiligheidsnetten en de dakrand montage zijn gemonteerd. De panelen zijn gelegd met een torenkraan met zuignap.

De planning liep voorspoedig. Het dak is in twee dagen gesaneerd. 1 dag ruimte voor bouwkundige aanpassingen en twee dagen om het dak dicht te leggen. Wel is nadien het nodige zetwerk nog gemonteerd.

Al met al een mooi dak passend bij de bestaande situatie.

Wilt u een vrijblijvende offerte voor asbestsanering?

Klik op onderstaande button!

Offerte aanvragen