Project Bruggeman

Het pand van de fam. Bruggeman was een voormalig pand van een schoonmaakbedrijf. Het dak van dit pand was gedekt met asbestvrije golfplaten. De fam. Bruggeman wil dit pand gaan gebruiken voor zakelijke en privé doeleinden. Doordat het dan niet geïsoleerd was lopen de stookkosten finaal uit de hand.

Qwinpro dak- en wandpanelen is via de beurs in Hardenberg in contact gekomen met de fam. Bruggeman. Net voor de kerst zijn wij wederom in contact gekomen. En enkele dagen nadien zijn wij overeengekomen. De klant had de wens het dak te isoleren met een sandwich dakpaneel REX DAK 4 ECO. Aangezien de isolatiewaarde niet geheel onbelangrijk was is er gekozen voor een 60 mm dikke isolatie met een Rc waarde van 3.05. Om de kosten enigszins te beperken is gekozen voor een REX DAK ECO 60 mm. Dit paneel heeft aan de bovenzijde een stalen profielplaat met een polyester coating. De onderzijde is voorzien van 60 mm isolatie met een aluminium folie aan de onderzijde. Aangezien het pand geheel voorzien van een tussenvloer was, is een stalen onderplaat voor het paneel niet belangrijk.


Meer informatie? Neem contact met ons op!
0546 – 898 298


Het dak is gesaneerd door de opdrachtgever. Aansluitend is het dak voorzien van de Eco panelen 60 mm / Rex dak 4, 40 mm. De panelen sluiten naadloos aan door de overlappen van de profielplaten welke aan de binnenzijde van de overlap zijn voorzien van een schuimband. Het dak is in 1 dag dicht gelegd. Nadien zijn de windveren ingemeten en gemonteerd. De voorzijde van het pand is afgewerkt met aluminium dakgoten.

Al met al een mooi referentie project met een tevreden opdrachtgever.