Sandwichpanelen Schuur

Sandwichpanelen schuur nodig? Wil je nieuwe dak- of gevelbeplating aanbrengen na het verwijderen van de oude dak- en gevelbeplating? Of een nieuwe schuur, loods of bedrijfshal bouwen? Voor al deze toepassingen zijn sandwichpanelen een veel gebruikt bouwmateriaal. Maar ook voor een schutting, overkapping of tuinkantoor gebruik je gemakkelijk sandwichpanelen. Sandwichpanelen schuur hebben vele voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Denk daarbij aan lagere materiaalkosten en ook arbeidsuren. Bovendien zijn ze isolerend en zorgen daarbij voor lagere energiekosten.

Wat zijn sandwichpanelen schuur?

Een sandwichpaneel is een product dat wordt gebruikt om de muren en daken van gebouwen mee te bekleden. Elk paneel bestaat uit een kern van thermo-isolerend materiaal, dat aan beide zijden is voorzien van plaatstaal. Sandwichpanelen schuur zijn afwerkmaterialen, geen constructiematerialen. Deze platen worden bevestigd aan een constructie of ander draagframe waaraan de sandwichpanelen zijn bevestigd.
De soorten sandwichpanelen zijn in te delen op het thermo-isolerende materiaal dat als kern wordt gebruikt. Sandwichpanelen met kernen van minerale wol en hardschuim (PIR of polyisocyanuraat) zijn allemaal bij ons verkrijgbaar.
De samenstellingen variëren voornamelijk door de volgende eigenschappen: thermische isolatieprestaties, geluidsisolerende eigenschappen, brandgedrag en gewicht.

Bekijk onze sandwichpanelen Vraag direct een offerte aan!

Voordelen sandwichpanelen schuur

Sandwichpanelen worden vooral gekozen voor een schuur vanwege een aantal voordelen. Deze zijn voornamelijk gerelateerd aan de kosten. Vergelijk je bouwen met sandwichpanelen met traditionele bouwtechnieken, zoals op basis van metselwerk wanden, dan zijn dit de voordelen van sandwichpanelen:

 • Directe kosten
  Het verschil in materiaalkosten en verzendkosten tussen beide bouwprocessen.
 • Bouwtijd
  Een schuur op basis van een traditioneel metselproces kan 6 tot 7 maanden in beslag nemen.
  Een schuur van hetzelfde volume met behulp van scheidingswanden neemt slechts 1 maand in beslag.
 • Licht van gewicht
  Doordat sandwichpanelen licht van gewicht zijn, is montage eenvoudig. Je bent niet afhankelijk van meerdere bouwmethodes.
 • Isolatiewaarde
  Afhankelijk van de gebruikte sandwichpanelen, profiteer je van een hoge isolatiewaarde. De ruimte blijft ’s winters lekker warm en zomers koel.
 • Akoestische isolatie
  Het isolatiemateriaal zorgt niet alleen voor thermische isolatie, maar ook voor een akoestische isolatie.
 • Toepassingsmogelijkheden
  Sandwichpanelen voor de schuur hebben verschillende toepassingsmogelijkheden. De panelen zijn te gebruiken als gevelpanelen, plat dak en hellend dak.
 • Uiterlijk
  Het uiterlijk van de nieuw te bouwen of te verbouwen schuur telt natuurlijk ook mee. Sandwichpanelen zijn mooi om te zien en hebben verschillende profielen waartussen gekozen kan worden.
 • Weersinvloeden
  Sandwichpanelen zijn veelal voorzien van een beschermende coating. Dit zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen weersinvloeden. Maar ook kan de binnenkant voorzien zijn van een coating tegen invloeden zoals zuren.

Welke sandwichpanelen zijn er?

Afhankelijk van de toepassing worden sandwichpanelen onderverdeeld in wand- en dakpanelen.

Wandpanelen:
Geïsoleerde wandpanelen, sandwichpanelen, zijn uitermate geschikt voor de bekleding van de wand en gevel van een schuur. Hiermee kies je voor een modern product met een strakke afwerking. Geïsoleerde wandpanelen bevatten aan de buiten- en binnenkant een staalplaat met daar tussenin PIR-isolatie of steenwol. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes in isolatie en staalplaten. Onze REX panels zijn voorzien van PIR, Polyisocyanuraat. Deze hebben uitstekende warmte-isolerende eigenschappen wat resulteert in lagere stookkosten en lagere wanddiktes. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, profielen en afgewerkt met verschillende coatings. De toepassingen van sandwichpanelen is eindeloos, check hier waar ze allemaal voor gebruikt kunnen worden!

Dakpanelen:
Een sandwichpaneel wordt onder andere toegepast bij het bekleden van daken van schuren, loodsen, kantoorpanden en huizen. De platen kunnen worden voorzien van een speciale coating voor verschillende omstandigheden, zoals een hoge luchtvochtigheid en veel ammoniak. Andere eigenschappen die van belang zijn bij gebruik van sandwichpanelen voor het dak zijn het draagvermogen, overspanning en de lange levensduur. Sandwichpanelen voor het dak van een schuur zijn voorzien van verschillende profielen, verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Zo kies je zelf de uitstraling voor jouw schuur.

Vervangen van asbest daken

In het bezit van een schuur met asbest dak? Ook dan zijn sandwichpanelen dé oplossing! In 2 dagen een nieuw dak op je schuur met geïsoleerde sandwichpanelen!

Lees hier meer over op onze informatiepagina’s over asbest verwijderen:

asbest golfplaten vervangen qwinpro

Wil je meer informatie over sandwichpanelen schuur? Neem dan contact met ons op! Dit kan via het contactformulier, per mail of telefonisch op 0546 – 898 298.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Klik op onderstaande button!

Offerte aanvragen